Kokosový cheesecake

Autor: Jana Jacková | 7.2.2020 o 7:04 | Karma článku: 3,04 | Prečítané:  870x

Chystám sa na oslavu narodenín a chcela som  upiecť tortu, na ktorej pečenie  však  nebol čas ,tak som sa rozhodla pre časovo menej náročný cheesecake ,ktorého  recept posúvam ďalej.

Suroviny:korpus:250 g sušienky Hobbits,120 g maslo.Plnka:500 g mascarpone alebo Lučina,250 g tvaroh jemný,250 g cukor práškový,200 g smotana kyslá,1,5 ČL vanilkovej esencie,3 ks vajcia celé,1 ks žltok vaječný,z 1 ks kôra z citróna a strúhaný kokos. Postup je jednoduchý . Sušienky som rozmixovala v mixéri, dala do formy do ktorej som dala papier na pečenie ,po okrajoch som ju vytrela maslom a vysypala kokosom.Do sušienok som pridala rozpustené  maslo,poriadne to vymiešala a utlačila rukou na dno formy.Korpus som dala piecť  na 10 minút na 170°C.Vo väčšej miske som si vymiešala mascarpone s tvarohom,po lyžičkách som pridávala cukor za stáleho miešania a vajíčka jedno po druhom.Pridáme smotanu,kokos,citrónovú kôru a vanilkovú esenciu.Vznikne z toho krémová hmota,ktorú vylejeme na vychladený korpus,necháme cca 3 až 5 minút odpočívať.Pečieme na vodnom kúpeli (pekáč s vodou pod formou)160-170 °C cca 60min .Potom dopekáme už bez vodného kúpeľa 10 minút a ked mierne zhnedne vrch je už hotový.Stačí ho nechať poriadne vychladnúť a stuhnúť.Dobrú chuť ... 

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

Začal sa boj o kostoly. V niektorých sa nakazili desiatky ľudí

Trump tlačí na guvernérov, aby povolili omše.

KOMENTÁR PETRA TKAČENKA

Matovič sa zasa nevie zmestiť do kože

Štát sa stále riadi ústavou, nie duševnými poryvmi premiéra.


Už ste čítali?