Kokosový cheesecake

Autor: Jana Jacková | 7.2.2020 o 7:04 | Karma článku: 3,04 | Prečítané:  869x

Chystám sa na oslavu narodenín a chcela som  upiecť tortu, na ktorej pečenie  však  nebol čas ,tak som sa rozhodla pre časovo menej náročný cheesecake ,ktorého  recept posúvam ďalej.

Suroviny:korpus:250 g sušienky Hobbits,120 g maslo.Plnka:500 g mascarpone alebo Lučina,250 g tvaroh jemný,250 g cukor práškový,200 g smotana kyslá,1,5 ČL vanilkovej esencie,3 ks vajcia celé,1 ks žltok vaječný,z 1 ks kôra z citróna a strúhaný kokos. Postup je jednoduchý . Sušienky som rozmixovala v mixéri, dala do formy do ktorej som dala papier na pečenie ,po okrajoch som ju vytrela maslom a vysypala kokosom.Do sušienok som pridala rozpustené  maslo,poriadne to vymiešala a utlačila rukou na dno formy.Korpus som dala piecť  na 10 minút na 170°C.Vo väčšej miske som si vymiešala mascarpone s tvarohom,po lyžičkách som pridávala cukor za stáleho miešania a vajíčka jedno po druhom.Pridáme smotanu,kokos,citrónovú kôru a vanilkovú esenciu.Vznikne z toho krémová hmota,ktorú vylejeme na vychladený korpus,necháme cca 3 až 5 minút odpočívať.Pečieme na vodnom kúpeli (pekáč s vodou pod formou)160-170 °C cca 60min .Potom dopekáme už bez vodného kúpeľa 10 minút a ked mierne zhnedne vrch je už hotový.Stačí ho nechať poriadne vychladnúť a stuhnúť.Dobrú chuť ... 

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

Minúta po minúte: Majitelia fitnescentier začali so štrajkom pri Bratislave

Matovič chce z podobného konania urobiť trestný čin.

Dobré ráno

Dobré ráno: Med od mestských včiel nie je menej kvalitný

Včely ohrozujú najmä pesticídy a otepľovanie.


Už ste čítali?